press image

A distinctive Parmesan-flavored ice cream accompanies a salad of compressed strawberries, peppercorn, pickled cucumber and lemon dressing that hits every taste bud. Read here

press image

Restaurang HOMA – Är i klass med NOMA i Köpenhamn! Read more

press image

I meet architect Jovan Jelovac and his wife Vesna at a modern, fusion-style restaurant, called Homa. Jelovac divides his time between Belgrade, London and Zurich. Read more

press image

Top 8 Things To Do In Belgrade Grab a bite – Homa – Serving mix of local and international ingredients with gourmet tasting menus. View

press image

7 Foodie Restaurants in Eastern Europe The former communist bloc hasn’t yet hit Michelin’s radar but it has many star worthy restaurants and stellar chefs. Huff post

press image

#MojaKravicaFoodTalk2016 – Filip Ćirić: Aktivno pratim na internetu sva gastronomska i kuvarska dešavanja u celom svetu. Pročitaj više

press image

Restoran Homa je tokom cele 2013.-te godine zauzimao prvo mesto na Tripadvisor listi restorana Beograda u konkurenciji 276 restorana. Više na sajtu Tripadvisor-a.

press image

Mesto o kome smo pisali i kome se rado vraćamo, restoran koji je osobeno i smelo iskoračio na ovdašnju gastro scenu, u prolećno-letnju sezonu ulazi otvaranjem potpuno nove bašte i uz kompletno nov meni. Ceo tekst.

press image

Dok smo radili “Na Ćošku”, maštali smo, razmišljali, skupljali pare. Pojavio se onda duh iz čarobne lampe, Antonio, koji je bio gost restorana. To pokazuje naš odnos sa gostima, da smo svi prijatelji. Ceo tekst.

press image

Okružen industrijskim halama i spavaonicama za trolejbuse na donjem Dorćolu, novi restoran “Homa” dokazuje da nije potrebno otvoriti lokal na bleštavom mestu, da bi se pronašli i koncept i gosti. Ceo tekst.

press image

Postoji tek tri meseca, a već o njemu svi pričaju. Morali smo da vidimo zašto. Došli smo i i potražili gazdu. „On je napolju čisti sneg“! Gazda a čisti sneg? Pa gde to ima? Ceo tekst.

press image

Ne slučajno nazvana po legendarnoj ptici iz stare persijske mitologije, koja se nikad ne odmara, živi svoj vek leteći visoko
iznad zemlje i ne dodirujući tlo ni na tren. Ceo tekst.

press image

Dok jedan od poznatih beogradskih kuvara Filip Ciric iz restorana HOMA sprema hranu, hemicar Voin Petrović sa Instituta za nuklearne nauke objašnjava kako se zakoni hemije koriste u stvaranju najboljih ukusa. Foto.

press image

Da li ste nekada probali specijalitet Škripavac? Verujemo da većina vas nije,jer se taj specijalitet nalazi na meniju samo ovog beogradskog restorana. Otkrićemo vam to je -grilovani koziji sir. Ceo tekst.

press image

Moderno a ispunjeno toplinom. Drugačije ali ne po svaku cenu. Jedinstevno a zapravo jednostavno. Svedeno a ispunjeno šarmom. Posebno u svakom detalju, detaljno osmišljeno a opet fino opušteno. Ceo tekst.

press image

U manje prometnom delu donjeg Dorćola, na uglu ulica Dositejeve i Senjanina Ive, nedavno je otvoren restoran Homa, mesto koje je vrlo brzo steklo brojne poklonike i već sada zauzima posebnu poziciju. Ceo tekst.

press image

Jedini restoran u gradu u kojem možete probati kefte od bakalara, terine od pačje džigerice, prženu empanadu sa piletinom, dimljenim sirom, spanaćem i kiselim krastavčićima ili grilovani svinjski file u carne asada. Ceo tekst.